Documenten onderwijzer

ACTIVITEITENLIJST    DIDACTISCHE WERKFICHES

Algemene informatie

Ons instituut is het hele schooljaar open en verwelkomt groepen van 25 tot 72 personen.

Het instituut is gelegen in het kleine dorpje Surister in de stad Jalhay en beschikt over een maximale capaciteit van 72 bedden.

Om u een gezellig verblijf te garanderen, verwelkomen we enkel één groep (1 à 3 klassen) van dezelfde school.

Onze bosklassen hebben een looptijd van vijf dagen: van maandag tot en met vrijdagnamiddag (verblijfmogelijkheid van 3 of 4 dagen).

De bosklassen zijn beschikbaar in alle niveaus van het basisonderwijs. Het verblijf wordt ‘à la carte’ uitgestippeld, afhankelijk van het seizoen en de wensen van de onderwijzers en organisatoren. U kunt hier een activiteitenlijst terugvinden waaruit u uw keuze kunt maken.

Toezicht op het terrein:

  • Een jeugdleider die dagelijks van 09.00 tot 17.00 uur aanwezig is.
  • Twee animatieactiviteiten per avond van 20.00 tot 21.30 uur
  • Keuken- en onderhoudspersoneel naargelang de grootte van de groep.

De rol van de onderwijzers:

  • Ze werken nauw samen met de jeugdleider en het personeel van het instituut om de verschillende activiteiten zo goed mogelijk uit te voeren.
  • Zij zijn verantwoordelijk voor de opvang van de groep kinderen (maaltijden, nachten, zich wassen, afwassen, vrije tijd). De steun van een stagiair (een normale school of anderszins) is sterk aanbevolen (1 volwassene beschikbaar stellen voor 10 kinderen).

Het verblijfsprogramma wordt opgezet door de onderwijzers die verantwoordelijk zijn voor de boeking. Een breed scala aan activiteiten wordt aangeboden.

Het is mogelijk en zelfs wenselijk om de jeugdleider voor uw reis in uw school of ter plekke in het instituut te ontmoeten, om het organiseren van uw programma te vervolmaken. Als u voor onze bosklassen kiest, is het wenselijk dat de datareservering en de ondertekening van het contract zo snel mogelijk in orde is. Deze regelingen zorgen ervoor dat wij jullie behoeften zo goed mogelijk tegemoetkomen.

De prijzen :  info@petitfagnard.be

 

 

Voor 5 dagen:                 Voor 4 dagen:               Voor 3 dagen:

 

*Zodat onze aanbood aantrekkelijk blijft, willen we u een korting pro rata de aantal kinderen bieden.

Namelijk, vanaf 41 deelnemende kinderen, zorgen wij dat u van 1% extra korting pro extra kind op het totale bedrag van de week profiteren, met een maximum van 05 % voor de hele groep !

De prijs is inclusief, natuurlijk, het eten, het onderdak, de activiteiten voormiddag, namiddag, sommigen avonden en de pedagogische fiches voor de bijbehorende activiteiten.

Gratis voor leraren en stagiairs vanaf 10 betalende kinderen.

Een voorschot van 30 € per student is te betalen drie maanden voor het verblijf en het saldo 15 dagen ervoor.

Rekening houdend met de vaste onkosten kan ons Centrum maar functioneren met een groep van minstens 30 betalende leerlingen. (kleinere groepen worden aanvaard op voorwaarde dat ze een forfaitair bedrag betalen van 50 % per afwezig kind).

Adres van het centrum: A.S.B.L. Le Petit Fagnard, Chemin du Hélivy 17, 4845 Jalhay.

Nuttige informatie: dichtstbijzijnde ziekenhuis: C.H.P.L.T. , Rue du Parc 29, 4800 Verviers: 087/21 21 11 (www.chplt.be)

Dichtstbijzijnde arts: Docteur Coméliau P. , Tiège 115, 4845 Jalhay (Tiège): 087/47 41 05

Contract RC Asso. Sport-Agrément (sportvergunning) van Le Petit Fagnard: Fortis AG contract 44/6125621

 

Waals Gewest – goedkeuring nummer: 21 / A014

dnf-logoregion-wallonne